DOSSIER KAAS
HARDE KAZEN
ZOMERSE KAZEN
TIPS WINKELPRESENTATIE KAZEN
TIPS KAASSCHOTELS
TIPS KAASVERKOOP
GROEI HARDE KAZEN TE DANKEN AAN SNACKS EN CULINAIRE TOEPASSINGEN

Van alle kaassoorten zijn de harde types het populairst. In deze categorie winnen specialiteiten veld. Denk aan langer gerijpte exemplaren, of producten met een bijzondere receptuur of gemaakt van een aparte melkstroom. Groeikansen zijn er nog volop bij de Belgische en biologische producten.
AANTREKKELIJKE WINKELPRESENTATIE VERHOOGT UW KAASVERKOOP
Bij koel- en wandmeubelen draait het om twee kenmerken: presenteren en presteren. Dit zijn twee functies die niet altijd even goed harmoniëren. Naast de wettelijk verplichte temperatuur van maximaal 7 °C zijn nog andere factoren zoals luchtvochtigheid en ventilatiesnelheid van belang bij het hygiënisch bewaren en attractief voorstellen van verse producten zoals kaas. Ter inspiratie geven we een aantal rake presenteertips mee voor een gevarieerd kaasassortiment. Maarten Lanckzweirt van Kaaswinkel Chee(r)se in Aalter helpt ons hierbij.
INSPELEN OP VAKANTIEGEVOEL DOET KAASVERKOOP IN ZOMER PIEKEN

In de zomermaanden verandert het eetpatroon van de consument. Winterse hartige maaltijden ruimen de plaats voor frisse gerechten die snel gecombineerd kunnen worden. Ook op de barbecue komt kaas vast en zeker tot zijn recht.
GEVARIEERD ASSORTIMENT TILT KAASSCHOTEL NAAR HOGER NIVEAU

Om een goede kaasschotel te maken, moet men met heel wat rekening houden. Zo is het belangrijk om er bij de keuze van de kaassoorten voor te zorgen dat alle basisgroepen vertegenwoordigd worden. Bij de begeleiders zijn er vele alternatieven, gaande van vers of gedroogd fruit naar confituren en konfijt tot noten en brood. Tot slot is ook de presentatie van belang. Een goede schikking en een gepaste drager maken een kaasschotel af.
ZORG DAT JE JE KLANTEN GRAAG ZIET
Kaasgroothandel De Wilde uit Sint-Niklaas organiseerde onlangs enkele leerzame workshops voor hun klanten. De doelstelling was om de deelnemers de enorme variëteit van kwaliteitsvolle, overheerlijke kazen te tonen en te laten degusteren, maar ook om de finesses bij te brengen op het vlak van de verschillende versnijdingstechnieken, presentatie, informatiemogelijkheden en aanbiedingstechnieken. Want vooral aan laatstgenoemde durft het wel eens te schorten.


